Ziņo detektīvi no PII "Brīnumzeme"

17.10.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Labdien, Cūkmen! Paldies par apciemojumu un esam priecīgi uzsākt aktivitātes - "Gulbītis" Liepājā rosīsies!

 

OTRĀ ZIŅA

 

Labdien! Izmantojam māčibu materiālus no Cūkmena veduma - Lineāls noder, lai nomērītu ietves, ceļus, trepes utt., salīdzinot garumus, plats, platāks, vēl platāks. Liepājas piejūras parkā izpētām kokus un to nosaukumus, katram nozīmīgajam kokam jau ir klāt nosaukums, līdz ar to mazie Cūkmeni arī tiek iepazīstināti ar Liepājas piejūras parka nozīmīgajiem kokiem. Esam lepni mūsu Liepājas pludmale ir bez atkritumiem, Cūkmenu talkā nevajag aicināt! 

 

TREŠĀ ZIŅA

 

Labdien, Cūkmen! Nosūtam foto un video par mūsu aktivitātēm. Deja tiek dejota ik pa laikam, gan ārā, gan jūras krastā, godam pildām visus uzdevumus, liels palīgs mums ir Zeķenieks. Katrs bērns sev ir uztaisījis zeķenieku ar kuru dodamies pastaigās, kā arī vienmēr mums ir līdzi tavi trīs mazie Cūkmeni. 

 

Spēles noder āra aktivitātēm, bet esam tavas aktivitātes apvienojuši ar Skābekļa paku, kopā mums izdodas iesēt vairāk kokus, tos mēs dāvināsim mūsu ģimenēm uz vecāku dienu, tik par šo kušs, tas būs pārsteigums vecākiem. Katrs bērns būs izaudzinājis savu koku no sēkliņas. Lai darbīgs pavasaris mums visiem.

 

ZIŅA

 

Sveicināts, mūsu draugs, Cūkmen!

 

Pērn bijām PII "Gulbītis", bet nu esam no PII "Brīnumzeme". Mēs cītīgi mācamies no Cūkmena materiāliem - koku nosaukumus, esam jau iepazinuši savus apkārtnes kokus, zinām kā viņi uzvedas dažādos gadalaikos. Esam pat iekonservējuši rudeni, lai zinātu kā viņš uzvedās burkā. Dejojam Cūkmena deju, bet deju nosūtīsim nākamo reizi, kad to dejosim parkā. 


Veidojam koku lapu kolāžas, varam atpazīt jau pēc lapām kā sauc kokus. Un pats galvenais - nostiprinām zināšanas atkritumu šķirošanai, veidojam savu uzskates materiālu, lai ar to iepazīstinātu vecākus, ka mākam būt atbildīgi pret dabu - nemēslosim dabā! 


Mūsu grupā ir savairojušies mazi Cūkmeni, kuri iepazina pasauli ar mums kopā, bet, lai savaldītu mazos Cūkmenus mums palīgā steidzas Zeķenieks.