Sveicieni no Vaiņodes PII "Zīlīte"

11.06.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Sveiks, Cūkmen!

 

Mācību gads jau noslēdzies, tāpēc jāsteidz pastāstīt, ko mēs, "Mārītes", no Vaiņodes PII "Zīlīte" šogad paveicām darbojoties kā "Cūkmena detektīvi".

 

Rudenī, dodoties uz mežu, "ķērām krāsas dabā", izveidojām zeķu štābiņus, vācām mežā atrastās lietas "piedzīvojumu kastei", ar lupām pētījām un iepazinām dažādus augus un kukaiņus, kā arī spēlējām dažādas spēles.

 

Ziemā bridām pa dziļu sniegu, pētījām dzīvnieku pēdas sniegā un atstājām tiem sarūpēto barību. Spēlējām izdzīvošanas spēli, atradām zeķu štābiņus (par ko bērniem bija īpaši liels prieks) un "ķērām ziemas krāsas".

Ar vecāku palīdzību, mūsu grupiņas laukumā ierīkojām putnu barotavas un rūpējāmies par to, lai putniem ziemā būtu barība.

 

Pavasarī turpinājām "ķert krāsas", ar taustes un ožas palīdzību iepazinām dažādus augus un kokus, spēlējām putnus un, kārtējo reizi, apmeklējām zeķu štābiņus.

 

Pirms katras došanās uz mežu tika pārrunāti noteikumi, ko drīkst un ko nedrīkst darīt mežā. Visos gadalaikos tika fiksēts meža mainīgais skaistums. Kopīgi piedzīvoto un pieredzēto bērni atspoguļoja savās "Meža dienasgrāmatās".

 

Paldies tev, Cūkmen, par tik daudz interesantām idejām, kā darboties dabā un būt dabas draugiem!