Sveiciens no Ugāles PII "Lācītis"

16.05.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Sveiks, Cūkmen! Devāmies Cūkmena detektīvu rudens piedzīvojumā.

 

Ejot cauri mežam, satikām Lapsu. Lapsa piedāvāja slēpties, bet pati tikmēr lūkoja, kas mūsu somās! Lapsa bija ļoti neapmierināta, ka cilvēki piemēslo mežu, tāpēc lūdza mūs palīdzēt. Viņa pamācīja, kā mēs varētu izpētīt mežu. Izspēlējām dažādas situācijas, kādas sastopamas mežā. Un kur nu bez rotaļām! Pēc tam atvadas no Lapsas. Piefiksējām vietas, kuras mums būs jāaplūko arī ziemā.

 

OTRĀ ZIŅA

 

Pabarojām dzīvnieciņus. Meklējām dzīvnieku pēdas. Atradām, tikai jānoskaidro, kam tās pieder! Atradām katrs savu celmu un parādījām to zeķītēm. Atradām interesantas lietas. Bija jāizpilda daži uzdevumi. Jāapskata un jāsalīdzina tās pašas vietas, ko apskatījām rudenī.

 

TREŠĀ ZIŅA

 

KĀ MĒS VEDĀM ZEĶĪTES PASTAIGĀ.

 

Ceļā mūs nobiedēja lapsa, kura tomēr nebija ļauna un piekrita pavadīt pastaigā pa mežu. Lapsa mums ne tikai parādīja un pastāstīja par dažādiem pavasara ziediem, bet arī ierosināja katram pašam salasīt un izveidot savu smaržu. 

 

Apskatījām un novērtējām tās pašas vietas, ko ziemā un rudenī. Pabeidzām katrs savu dienasgrāmatu, kur uzzīmējām redzēto, aprakstījām piedzīvoto un apguvām dažādos gadalaikos nepieciešamos drošības noteikumus mežā.

 

Mums kopā ar zeķītēm bija brīnišķīgi piedzīvojumi! Rudenī jau iesim uz skolu!