Strautiņu PII "Saulīte" devušies detektīvu piedzīvojumos!

24.05.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Sveiciens! Šeit mūsu rudens pārgājiens ar dabas drauga Cūkmena uzdevumiem.

 

  1. Mirklis pirms pārgājiena, kad uzzinām Cūkmena veicamos uzdevumus.
  2. Uzdevums "Ķert krāsas dabā" - atrast noteiktās dabas veltes un ievietot kastītē
  3. Spēle "Laižam mežā"                                            
  4. Pārgājienā mūs pārsteidz krāsainā rudens ainava. Īpašs uzdevums ar binokli, vērot kokus un kopējo ainavu krāsu spektru
  5. Priekšdarbi! Pašdarināto zeķu - detektīvu teātris. Bērni ar tām iepazīstina apkārtējos un pastāsta, ko viņu zeķes visvairāk sagaida no došanās mežā

 

OTRĀ ZIŅA

 

Ziemas pārgājiens izvērtās ļoti izzinošs ar dabas drauga Cūkmena uzdevumiem. Devāmies uz tuvākās apkārtnes mežu, ar lielu zinātkāri. Plānojām, kas jāņem līdzi, kas mežā vēl var noderēt? Centāmies ievērot apgūtos noteikumus dabā. Salīdzinājām ainavas krāsas un sajūtas, kā arī iespējamās nodarbes rudens un ziemas pārgājienā. Sarūpējām, gatavojām gardumus dzīvniekiem. Vērojām zvēru pēdas. Vācām dabas materiālus un kļuvām par meža muzikantiem. Uzlikām izgatavoto putnu barotavu, un iebērām sarūpēto putnu barību. Vērojām koku atšķirības ,īsi, gari tievi resni, koku mizu tekstūras dažādību. Atradām uz zemes mežā izkasītas dzīvnieku guļvietas, kur pa nakti guļ stirnas alņi vai citi zvēri. Un to visu palīdzēja vērot arī mazā Cūkmena lelle, kas bija devusies mums pārgājienā līdzi. Dodoties atpakaļ no pārgājiena pārliecinājāmies, ka visu atstājam tīru un nepiegružotu, kā saka "Ko atnesi, to aiznes!

 

TREŠĀ ZIŅA

 

Uzdevumi mežā ar lupu, pētīt kukaiņus, un it īpaši rūsganās meža skudras!

 

Nonākot mežā,bērni salīdzina izmaiņas,kas vērojams mežā dažādos gadalaikos (izmantojot tādas maņās, kā  redze, tauste, oža).

 

Uzdevums mežā atrast savu koku un uzzīmēt koka mizas nospiedumu. Pārgājienā izzinājām arī ziedošos augus un kukaiņus. Vērojam gaiļbiksītes un mārītes.

 

Uzkāpjot kalnā, atradām lielu putna spalvu, apbrīnojām to un secinājām, ka tā pieder stārķim. Esam uzkāpuši tuvākās apkārtnes augstākajā kalnā lai vērotu skaisto apkārtni un mežu tik spilgto dažādo zaļo toņu nokrāsas.

 

Pārgājiena neatņemama sastāvdaļa pikniks. Visi draudzīgi pacienā viens otru ŅAM, ŅAM!

 

Apbalvojums - ar īpašo "Meža kroni" ,par otrā mācību gadā ekoprogrammā paveikto.