Stāsta Salaspils 1. PII "Jāņtārpiņš"

16.05.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Labdien Cūkmen!


Šeit tev raksta Salaspils 1. pirmsskolas "Jāņtārpiņš" 4. grupas "Zvaniņi" bērni. Gribējām tev pastāstīt, kā mums gāja šogad tavā projektā.


Sākām ar to, kā audzinātājas Andra un Leonora mūs iepazīstināja ar tevi, un kas tu tāds esi, jo projektā mēs piedalāmies pirmo gadu. Lūk arī tavi portreti.


Mēs iepazināmies no tavas garāmatas ar pirmo tēmu par "Meža netīrie noslēpumi" . Pārrunājām par mežu un cik ir svarīgi dzīvot tīrā vidē un zīmējām zīmējumus, kuras vietās mums patiktu, lai būtu vienmēr tīras.


Mūsu audzinātājas vēl daudz organizēja dažādas ekskursijas ārpus PII, lai mēs iepazītu tuvāko apkārti, tuvākos parkus. Mums Salaspilī ir brīnišķīga bērzu birzs, kur mēs bieži gājām pētīt dabu un vai viss tur ir sakopts. Katru brīvu brīdi palīdzējām arī mūsu sētniekim PII teritorijā grāpt lapas.


Mēs bijā aizbraukuši pat uz Rīgas Zoodārzu paskatīties kādos apstākļos dzīvo dzīvnieki. Mācījāmies ar spēles palīdzību šķirot atkritumus. Mums vēl ļoti patika pasaka par "Vāverēnu Lullīti un melnajiem maisiem". Mums ļoti patīk dzīvnieki un līdz ar to mums ļoti nepatīk, ka kāds mētā miskastes apkārt kuras traucē dzīvniekiem mīerīgi dzīvot.


Mēs grupā arī šķirojam atkritumus mums ir papīra kaste kurā mēs metam nevajadzīgos papīru, kurus pēc tam auklīte izmet papīram domātā miskastē.


Tas ir neliels apraksts, kā mums gāja tavā projektā, bet mums vēl ir nākamais gads, lai turpinātu iepazīties ar tavu projektu un padarīt šo zemi tīrāku!