Vangažu vidusskolas pirmsskolēni - Cūkmena detektīvi!

17.05.2024

PIRMĀ ZIŅA

 

Labdien! Mācību gads tuvojas noslēgumam un Vangažu vidusskolas PII 0.b grupas bērni vēlas ziņot par aizraujošām aktivitātēm, kas notikušas šī gada garumā projekta “Cūkmena detektīvi” ietvarā.

 

Iepazīšanās ar Cūkmenu sākās pirmsskolas telpās, kur bērni varēja no plastilīna izveidot Cūkmena lelli, mācījās Cūkmena deju, kas bija vienkārši satriecoša, klausījās pasakas. Vēlāk  arī gāja meklēt Latvijas valsts mežu zīmi un soli pa solim atklāja dažādus meža noslēpumus, kļūstot par īstiem Cūkmena detektīviem. 

 

Rudenī bērni izzināja vairāk par atkritumiem un to šķirošanu. Veidoja grāmatu ar mežā sastopamajiem piesārņojumiem, šķirojot, kas ir mežam draudzīgs, kas ne.

 

Ziemas laikā paguvām pavērot dažādu dzīvnieku pēdas. Meklējām un atradām vilku vai suņu pēdas, zaķu pēdas, putnu pēdas un kaķīšu pēdas, kā arī parūpējāmies par meža dzīvniekiem atstājot tiem nelielus gardumus zem egles.

 

Tuvojoties pavasarim vēl atkārtojām par atkritumu šķirošanu, piedalījāmies tuvākās apkārtējās vides sakopšanā un pat bijām ekskursijā, kur mums stāstīja par bio atkritumu šķirošanu un Getliņiem.

 

Nesen noritēja pēdējā nodarbībā  Par skābekli. Grupā uz palodzes audzējām “dārzu” ar veselīgiem našķiem. Gājām uz mežu, spēlējām rotaļas, noskaidrojām no kurienes mums rodas skābeklis, kuru mēs elpojam, un aizraujoši noslēdzām Cūkmena detektīvu piedzīvojumus.

 

Esi atbildīgs – nemēslo mežā!